مجله اینترنتی روان تنظیم

مجله اینترنتی روان تنظیم

مجله تخصصی روانشناسی تربیتی شناختی
مجله اینترنتی روان تنظیم

مجله اینترنتی روان تنظیم

مجله تخصصی روانشناسی تربیتی شناختی

راهبردهای مطالعه فعال

آیا شما تفاوت بین راهبردهای مطالعه غیرفعال و فعال را می دانید؟ و میزان اثربخشی آنها را تجربه کرده اید؟

متأسفانه بسیاری از دانش آموزان این تفاوت را درک نمی کنند. تعداد زیادی از آنها در واقع اغلب فقط از استراتژی‌های مطالعه غیرفعال استفاده می‌کنند.

مطالعه غیرفعال کاری است که اکثر دانش آموزان هنگام مطالعه اطلاعات برای یک آزمون انجام می دهند. این معمولا شامل اتخاذ استراتژی های زیر توسط دانش آموز می شود:

خواندن سطحی کتاب درسی و یادداشت های خود

خواندن مجدد اطلاعات در کتاب درسی (بازخوانی)

برجسته کردن تکه های بزرگ اطلاعات

گوش دادن به اطلاعات ارائه شده توسط معلم

تماشای ارائه نوشتاری مطالب معلم

یک دانش آموز معمولاً فکر می کند که اگر این کارها را بارها و بارها انجام دهد این تنها کاری است که باید انجام دهد. یک رویکرد انفعالی، مانند آنچه در بالا توضیح داده شد، برای دانش‌آموز «توهم دانستن» ایجاد می‌کند، به این معنی که با خواندن اطلاعات این توهم ایجاد می شود که مطالب برای آنها آشنا است و بنابراین باور می کنند که آن را می‌دانند. متأسفانه، اغلب این اتفاق می افتد. آنچه در واقع اتفاق می‌افتد این است که وقتی دانش‌آموزی یک آزمون دارد و نیاز به یادآوری اطلاعاتی دارد که فکر می‌کند می‌داند، این اطلاعات از حافظه بلندمدت او بازیابی نمی‌شود هر چند که برای ارائه پاسخ‌های مورد نیاز تلاش می‌کند. طبیعتاً آنها نمرات مورد نظر خود را در نتیجه دریافت نمی کنند. مطالعه غیرفعال به هیچ وجه برای حفظ طولانی مدت اطلاعات موثر نیست.

راهبردهای مطالعه فعال

مطالعه فعال اتخاذ رویکردی است که به موجب آن دانش آموز به طور فعال دانش خود را از مطالب آموخته شده آزمون می کند. در حالی که بازخوانی یادداشت‌ها هنوز نقش دارد، آن دسته از دانش‌آموزانی که با درگیر شدن با اطلاعات و اتخاذ استراتژی‌های فعال قدمی فراتر برمی‌دارند، احتمال بیشتری برای دستیابی به نتایج بهتر دارند.

استراتژی های فعال عبارتند از:

بازگویی، بازنویسی و بازنگری یادداشت ها با "کلمات خود"

ایجاد خطوط کلی و ایده های اصلی

استفاده از فلش کارت

آموزش مطالب به شخص دیگر

پاسخگویی به مسائل تمرینی و سوالات

 

با اتخاذ رویکردهای فوق، دانش آموز به احتمال زیاد درک بیشتری از اطلاعات و مطالب به دست می آورد و در عین حال حافظه بلند مدت خود را تقویت می کند و می تواند در موقعیت های آزمون بهتر پاسخ دهد.

همه چیز مربوط به این است که "مطالعه باید هوشمندانه‌تر باشد نه سخت‌تر" و با اتخاذ استراتژی‌های مطالعه فعال، شانس بسیار بیشتری برای دریافت نمره‌های مورد نظر خود به دست می آورید. هرچه از روش مطالعه فعال تر استفاده کنید، احتمالاً می توانید در یک آزمون به خوبی پاسخ دهید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد